72 sata bez kompromisa

 

’72 sata bez kompromisa’ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995.

U projektu ’72 sata bez kompromisa’ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Naši vrijedni i socijalno angažirani učenici rado su se odazvali volonterskoj akciji u organizaciji SKAC-a Split od 18. do 21. listopada 2018. Godine. Bili su dio timova koji su volontirali u župi Marije Pomoćnice (obilazak starih i nemoćnih), Centru za odgoj i obrazovanje  „Juraj Bonači“ Split (animiranje štićenika), u Super Konzumu (sakupljanje sredstava za socijalnu trgovinu) i sl.