BEST IN ENGLISH

 

Učenici naše škole sudjelovali su u natjecanju poznavanja engleskog jezika Best in English.  http://bestinenglish.org/

Natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Republike Češke, a bile su pozvane sve srednje škole iz Europske unije. Prošle godine u natjecanju je sudjelovalo 17 612 učenika, 750 škola iz 29 zemalja.
Natjecanje je održano 30.11.2018. u školskom kabinetu informatike, a organizirala ga je prof. Renata Mihaljević. Prijavljeni  učenici drugih, trećih i četvrtih razreda testirali su svoje čitanje i slušanje te poznavanje jezičnih zakonitosti na engleskom jeziku putem interneta.

Cilj je natjecanja potaknuti učenike na dodatni razvoj jezičnih kompetencija i  usporediti  svoje rezultate s rezultatima svojih vršnjaka u Europi.

Nakon objave rezultata (do 15.12.2018.) svi sudionici natjecanja dobit će Best in English potvrde o sudjelovanju. Učenici se natječu individualno i grupno. Zajednički prosjek rezultata deset najboljih učenika predstavljat će rezultat naše škole, koji će se usporediti sa ostalim školama sudionicama.  Osobnim rezultatom učenici mogu osvojiti vrijednu nagradu – 2 tjedna jezičnog tečaja pri European Summer School u Kanadi, European Summer School jezične tečajeve Czech-us u Pragu i druge nagrade.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha!