Festival znanosti 2018

I ove smo godine sudjelovali u sklopu Festivala znanosti na Smotri pokusa i istraživačkih radova učenika osnovnih i srednjih škola Budi i ti znanstvenik! koja se održava na FESB-u.Ovogodišnja su tema bila otkrića i mi smo se ponovno otkrili kao pravi prirodoslovci. Učenici svih naših usmjerenja su, uz podršku svojih mentora,  demonstrirali pokuse i prezentirali istraživačke radove.
 
Znanja i vještine iz kemije učenici su potvrdili prezentacijama i pokusima: Polimerni materijali, Mangan u bojama, Zašto plačemo zbog luka?, Plastično mlijeko, A.L. Lavoisier – otac suvremene kemije (pokus i plakat), Prezasićena otopina limunske kiseline, Plava boca, Ocean u boci,  Dokazivanje sumpora u organskom spoju (kosa, bjelanjak) i Dimeći prsti.
 
 
Prehrambeni tehničari posvetili su se fermentaciji i otkriću vitamina, a znanja iz biologije učenici su dokazali plakatom o otkriću stanice. Mladi biolozi prezentirali su i otkriće penicilina, ispitivali osjetljivost bakterija na antibiotike i djelovanje prirodnih antibiotika.
 
 
S nestrpljenjem iščekujemo sljedeći Festival!