I u mojoj školi – VUKOVAR

 

 

Nitko ne ljubi domovinu jer je velika, već što je njegova.  Jer što je domovina? Svakako nije ni samo narod ni samo zemlja. Narod se može ubiti, zemlja se može uništiti. Ona je sve to i još više. Ona je osjećaj, misao, pripadnost. ..

Svjesni  toga ove godine su treći razredi naše škole s tugom i ponosom obilježili 27. godišnjicu pada Vukovara zajedničkim satom razrednika koji su animirali učenici 3.d i 3.e razreda. Iako je petak i zadnji sat osjetila se kolektivna sućut i  poštovanje prema Vukovaru i njegovoj kolateralnoj žrtvi u domovinskom ratu.

Osim toga, naši učenici iz sva četiri godišta  su prvi put sudjelovali u Humanitarnoj utrci za Vukovar u organizaciji Zdravstvene škole Split.  Sudjelovalo je oko 400 učenika, učenica i nastavnika. Smisao trke je odati priznanje Vukovaru i oteti zaboravu sve podnesene patnje koje su podnijeli za svoju domovinu. Pohvalan je interes i odaziv naših učenika, a nije zanemarivo ni 3. mjesto u kategoriji učenica  koje je osvojila Anđela Piplović, učenica 1.b razreda .