Maturanti u Hrvatskom saboru

 
Maturanti naše škole pod vodstvom prof. Dijane Ledić Begonja i prof. Dragane Vručinić posjetili su Hrvatski sabor. Posjet  „domu hrvatske demokracije“  sastojao se od razgledavanja saborske zgrade, prostora za protokolarna i službena primanja, vijećnice nekadašnjeg Županijskog doma Sabora te upoznavanja s poviješću  našeg  parlamenta te političarima koji su nekoć radili u Saboru. Posebnost čine predsjednici Sabora čiji se portreti nalaze na zidovima Sobe za sastanke.
Učenici su s galerije Velike vijećnice za posjetitelje pratili  rad dijela plenarne sjednice. Prema dogovoru, naše učenike su ugostili saborski zastupnici dr. Božo Petrov – MOST, Ante Bačić – HDZ, Željko Glasnović – Neovisni za Hrvatsku, te  Miro Bulj – MOST s kojima su razgovarali o aktualnim temama. Pitanja koja su postavljena saborskim zastupnicima potakla su opširnu diskusiju, no bez konkretnih i zadovoljavajućih odgovora. Učenici su pokazali interes za brojna društvena i politička pitanja u državi, od  loše gospodarske situacije, lošeg  standarda života,  previsokih stopa poreza, afere Agrokor do kurikularne reforme itd.
Nakon razgleda, učenici i profesori su posjetili Muzej prekinutih veza te Muzej iluzija. Vrlo edukativno iskustvo za naše maturante!
Dijana Ledić Begonja, prof.