Natjecanje u poznavanju prometnih propisa

 

Temeljem pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima u osnovnim školama te probnom natjecanju srednjoškolaca održanom tijekom protekle školske godine, Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi put , ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj.


Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja malih u prometnim nesrećama.
Natjecanje će se provesti u vremenskom razdoblju od 01.10 (od 12,00 sati) do 30. studenog 2018. godine(do 12,00), uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr/.


Sadržaj Prometne Učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHr sustavu.


Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju osam ispitanika koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.
Za najuspješnije učenike škole, te za najuspješnije voditelje natjecanja, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade, diplome i pohvalnice.


Sve dodatne upite vezane za natjecanje možete uputiti putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr, na koje služba help deska odgovara radnim danom od 8:00 -16:30 sati.