VolOn

Dragi učeniče!
Uskoro krećemo s osnivanjem školskog volonterskog kluba u sklopu projekta VolON-pojačaj volontiranje na kojem surađujemo s još osam partnerskih škola i udruga iz različitih gradova. Projekt će trajati dvije godine tijekom kojih ćemo učiti kako osmišljavati i provoditi volonterske akcije i projekte, kako motivirati mlade ljude da svoje slobodno vrijeme provode volontirajući, kako naše interese i interese škole povezati sa zajednicom u kojoj živimo da bismo pomogli onima kojima je to potrebno.

U školski volonterski klub treba biti uključeno dvadesetak učenika koji će pratiti projekt tijekom dvije godine njegove provedbe. Ti učenici stjecat će znanja i vještine koje su potrebne jednom dobrom i kvalitetnom volonteru, a potom ih, zajedno s nastavnicima, prenositi na sve one koji se budu u budućnosti uključivali u naš tim.

  Trebamo ovakve mlade ljude:
  1. moraš biti prvaš ili drugaš
(da ostaneš u školi i pomažeš nam do kraja projekta)
  1. moraš biti spreman raditi (zabavne i korisne stvari)
  2. misliš da bi ovaj svijet bio bolji za sve ljude kad bi se svi potrudili malo više
  3. nemaš loše ocjene koje trebaš ispravljati i možeš se ponekad družiti s nama i subotom

Učenici koji žele biti dijelom ovog kluba mogu se prijaviti za sudjelovanje kroz ovaj tjedan (12.-19.02.).

PRIJAVI SE OVAKO:
  1. pokupi kod voditeljice smjene 2 obrasca: Obrazac za prijavu i Potvrda suglasnosti roditelja
  2. ispuni gore navedeno i daj roditelju ili skrbniku da pročita i ispuni svoj dio
  3. do ponedjeljka (19.02.) vrati voditeljici ispunjene obrasce
 
Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci osmišljavat ćemo volonterske akcije s kojima ćemo se u svibnju priključiti ostatku Hrvatske u velikom projektu – Hrvatska volontira. Svi učenici (osim ovih dvadesetak) koji se žele priključiti ovim akcijama, dobrodošli su u naš tim!
 
Pridruži nam se, čekamo te! Školski volonterski klub vodit će nastavnice Bešker i Nikolić pa se njima obratite za sva moguća pitanja.